Sabtu, 12 November 2016

Lelaki: Perempuan Makeup, Yay or Nay?

Hello guys, it's been a quite long day nah i do not update any entry in this blog. Sebenarnya, malas ada busy study untuk exam ada no idea pon ada πŸ˜‚. Ya ya ya exam haritu almost sebulan kot and buat kira-kira, ada 25 papers from 12 subjects 😫😫😫... penat weh penat, curious juga kalau orang dulu ada tak banyak gini kena belajar 😌 #jangankecam saya...

And sebabkan dah 'merdeka' ni, Ira pon selak-selak lah juga apa yang viral sekarang. And Ira jumpa satu video ni. Macam analisa lah kot nak tengok reaction laki ni bila tanya suka perempuan pakai makeup atau tak....

Pergh semua πŸ˜‘, uh saya lebih suka perempuan yang tak makeup lah bla bla bla nampak natural. Bila bagi pic muka perempuan tu 'pure', dan dan ubah statement. Alah paling-paling pon letak ni sikit tu sikit. Fuhh, semua itu dusta πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚... nah nah

Kenapa perempuan bermakeup, sebab ni lah. Cakap suka yang tak makeup tapi pantang nampak perempuan dahi licin, kulit putih, bulu mata lentiklah itu yang dicarinya. Jadi jangan kecam perempuan bermakeup ni lagi ye...

In my opinion, tak salah jika orang tu nak bermakeup. Lawa, tapi janganlah nampak fake sangat. Nanti susah, apa yang dilihat dalam gambar atau depan-depan bila pakai makeup, lain bila bilas makeup tu 😏

Antara ig makeup yang Ira selalu stalk kan... @alhaalfa

Ni antara hasil beliau and murid beliau



Cantik kan? Tapi bagi pendapat Ira lah, ada pros and cons dia. Makeup dah lawa dah tapi nampak agak keterlaluan juga. You guys boleh tengok sediri pic before and after dia. Nilailah sendiri.

Jangan sampai cenggini~












2 ulasan:

  1. Okay je makeup untuk nampak natural dan lebih berkeyakinan...

    BalasPadam
  2. hehe jenuh gakla kalau hari-hari nak makeup camni

    BalasPadam