Ahad, 14 Ogos 2016

The reason why I'm so scared with Spongebob Squarepants


kalau dalam entri Ira sebelum ni, Ira ada share yang Ira ultimate takut dengan belon. Haha! So, entri ni pulak Ira nak share yang Ira ada lagi satu fobia. Bahasa kasar dia lah kan, fobia ni bukan takut yang biase2 tu ye, tapi ni takut yang TERAMAT.

Ira perasan lah kan, Ira start fobia Spongebob Squarepants ni sebelum Ira fobia dengan belon lagi. Means, first phobia yang Ira ada dulu is Fobia Spongebob Squarepants.


Yah, memang kelakar tapi bukan Ira sorang je ada fobia ni okay. dalam 3-4% orang kat dunia ni pon ada fobia kat kartun siri Spongebob. Masuk je secondary school, Ira rasa bersyukur sangat sebab bukan Ira sorang je takut dengan kartun tu, classmate Ira pon ada sorang macam tu #Gang

Kaylah, pendekkan cerita, reason dia satu je. Waktu Ira darjah berapa tah, Ira search Internet. Waktu tu, budak lagi kan so apa je kartun kat tepi Youtube tu tekan ajalah. Zaman tu Youtube baru nak up. Then, dijodohkan agaknya dengan satu kartun Spongebob ni. Honestly cakap, Ira ni jenis yang tak tahu pon Spongebob ni ada Chapter2 dia. Tapi, episode satu ni sampai sekarang Ira ingat yang sampai membuatkan Ira takut nak tengok kartun kuning tu dengan seangkatan dia. Tajuk dia Red Mist

If you search on the Internet about Red Mist, automatically akan keluar macam2 cerita pasal episode tu. Ya memang, cerita tu macam memberi vibe yang sangat pengaruh minda Ira waktu tu yang cerita ni kejam. Lagi-lagi tengok mata Squidward waktu tu berdarah bagai dan sotong tu cuba bunuh diri. Sumpah, waktu tu jugak Ira berhenti tengok kartun Spongebob. Sampai sekarang dan rumah Ira tak ada benda2 pon macam teddy bear kartun tu ke kat rumah Ira. Even watak Spongebob tu tak salah, tapi dia kena sekali tempias. 

So, dengarlah cerita mengarut Ira ni ye. Percaya atau tak, ni lah yang Ira alami sekarang. Takut tu takut ni. Allergic tu allergic ni. Herm, cukup dewasa nanti kena pergi psychiatrist jugak. Tak boleh jadi ni~

9 ulasan:

  1. Datang balas kunjungan ^^ Sama! saya pon xsuka belon. Kecik2 acara tiup belon sampai pecah ke apa memang xpernah masuk laa. hehe sponge bob xpernah tengok seumur hidup haha xtaw takot ke x

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank you ^^... hermm spongebob ni satu episode tu je yg ganas...lain tu herm tah lah lama dh xtgk so lupa dah

      Padam
  2. ohh ceri belum tengok lagi episod Red Mist,kadang-kadang citer Spongebob pun ada unsur ganas hehehe ceri faham perasaan ira... dulu ceri tertengok kartun Happy Tree Friends...sampai nak nangis dibuatnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah tu satu lagi but kartun tu cute XD~

      Padam
  3. aiyoooo...ganas sgt ni...rasanya kena lebih kawal perasaan lepan ni kan...harap-harap xde pape yg teruk jd in the future :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. herm thanks...tu lah makin tua makin menjadi2 plak~

      Padam
  4. Thats cute lah actually hahaha

    BalasPadam
  5. One of the weird things around the internet. Huhu. Pernah baca di facebook pasal misteri about kartun ni, kdg2 silap hari mmg ada yg buat meremang bulunya. huhu.

    (Meremang bulu tngkuk teringat kisah2 misteri kartun d fb tu)

    BalasPadam
  6. Akak pula takut ngan badut. HAHAHAH. Adoi~

    BalasPadam