Isnin, 1 Ogos 2016

Keistimewaan Individu yang Lahir pada 2000


Kenapa Ira pilih tahun 2000? Of courselah, dah Ira lahir tahun 2000 XD. So hari ni, Ira nak share serba sedikit keistimewaan yang kami sebagai budak 2000 ni dapat~

1. Tahun 'ong' dalam kalendar Cina

Tahun 'ong'? Sebab tahun 2000 ni tahun Naga. Kalau ikut apa yang Ira tahu dari Popo dengan Gonggong Ira, tahun Naga ni tahun paling bertuah...So, mohon *kembang hidung* XD

2. Orang selalu ingat kita muda

Iya tak tipu lagi-lagi kalau orang tu lahir 80-an or 90-an. Yehet, Cuba tanya kalau pakcik- makcik tu 10 tahun yang lepas, agak-agak mesti diorang ingat 1996 kan? Sedangkan 10 tahun lepas baru je tahun 2006. Lepastu, depa-depa ni akan rasa macam tua sangat lepas dapat tahu yang budak yang lahir tahun 2000 ni tahun depan nak ambil SPM. Yuhuu, kami pun akan membesar jugak!

3. Senang nak ingat umur~

Ni dah biasa sangat. Alih-alih budak tahun 2000 tak payah nak calculate guna calculator bagai...Tapi satu hal, kantoi lah nanti nak tipu umur. Tahun 2037 nanti agak-agak umur kami berapa? ^^

So itu je benda special yang budak 2000 ni dapat (yang Ira tahu)...So kalau kita sebaya, High Five sikit hahaha!...Kalau korang tahu lebih, share2lah kat sini~

8 ulasan:

  1. A ah baru perasan senang nak kira umur. haha. Good luck in advance spm nnt. :D

    BalasPadam
  2. haah betul! jiran saya ni lahir tahun 2000. takyah tanya / fikir panjang2 dah umur dia berapa ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kantoi suda umur jiran awak tu XD

      Padam
  3. good luck untuk SPM :)lahir tahun berapa pun semuanya ada keistimewaan sendiri kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu...bukannye tahun2 lain xde keistimewaan an? btw thanks for the wish...I'll do my best :)

      Padam
  4. saya lahir 1995, tp orang selalu ingat saya muda heheheh :P goodluck spm next year!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untunglah~ kita yang umur xlps SPM ni lagi orang ingt dh kahwin haihhh! hahaha btw Thanks a lot for the wish!

      Padam