Ahad, 14 Ogos 2016

The reason why I'm so scared with Spongebob Squarepants


kalau dalam entri Ira sebelum ni, Ira ada share yang Ira ultimate takut dengan belon. Haha! So, entri ni pulak Ira nak share yang Ira ada lagi satu fobia. Bahasa kasar dia lah kan, fobia ni bukan takut yang biase2 tu ye, tapi ni takut yang TERAMAT.

Ira perasan lah kan, Ira start fobia Spongebob Squarepants ni sebelum Ira fobia dengan belon lagi. Means, first phobia yang Ira ada dulu is Fobia Spongebob Squarepants.

Sabtu, 13 Ogos 2016

#iKONCERTinMalaysia #RESPECTMuslim :')




*both are my fav, thanks to the owner XD*

according to my title, yah that emoji shows how I'm feeling right now. iKON datang Malaysia untuk tour diorang and I can't go! Can't! Nay, CAN'T GO! so, mereput je kat rumah sambil pegang KONBAT depan screen laptop. Herm herm sob sob nangis tengok perfomance diorang~

And iKON ni buat pecah rekod artis Kpop yang lain datang ke Malaysia sebelum-sebelum ni! Even tak dapat pergi, tapi vibe dia mengalahkan orang yang pergi Ira ni hahaha.


*pakai legging*
"I know muslim ikonic must pray, so we start on 7:30 " - iKON
No shirtless perfomance during Bang Bang Bang
 They're wearing leggings when Up & Down and Me Gusta Tu performance 
Bobby ask the fans if is it okay to continue the concert? (because that time muslims have to do Isyak pray)
 ^ ddah! It was so touchable!... menurut kajian Kpopper kepoci macam Ira ni, kitorang buat research, hanya artist YG je yang akan mengingatkan fans diorang untuk SOLAT! Goshh and iKON buat pecah rekod artis kpop lain dengan memakai legging waktu cover girl group. 

So, I'm proud to be iKONIC! Pada yang dapat pergi tu, Ira tahu korang mesti enjoy giler2 punya. Untunglah~ So, Ira jangan risau, besar nanti pergi fanmeeting diorang kat Korea sana. Takyah nak pergi tengok konsert diorang yang tentu-tentu nampak dari jauh je. *ayat pujuk hati* hahahaha kay lah nak sambung scroll video ngan pics yang Malaysian iKONIC send dekat ig dan twitter. Tata jangan kacau!

_______________________________________________________________

*phone sapelah beruntung sangat tu T~T*

*nak jugakkkk!*

*he looks so fine and matured here~*

Jumaat, 12 Ogos 2016

Songs ATM ( Yuna, Jhené Aiko, Black Pink )



Heyya, it's been a week I think I'm not update my blog. Huh Ira ada exam actually. August Test are sucks! Okay, move on lah Ira, result tu mohon reda~
So now, nak lah rasa 'freedom' sikit an. Nama pun pelajar, asal habis exam je nak freedom XD
Jadi, habis exam je terus terjah youtube dulu kalau-kalau ada lagu baru ke. Ira ni suka lagu tak kisah genre, tapi tak suka lah kalau mendayu sangat~ Nanti mengantuk pulak. Jadi Ira ni minat satu American singer ni tau. Nama dia Jhené Aiko. Tengok dia ada lagu baru. Nak kata baru tu tak lah jugak sebab dah 3 bulan lebih gitu upload. Suprisingly, dia collabs dengan Yuna Zarai rupanya. Punyalah excited, ye lah both tu my fav singer. Lagi-lagi Jhené Aiko ni popular giler2 kat US. Good job Yuna!

Tajuk lagu tu, Used To Love You *lagu break up paling #deep*



No regrets, no looking back now Never left, you let me back down,
I used to love you, used to care But no more
 Itu antara song atm Ira lah jugak. And I'm so excited that Black Pink just debuted 8 August haritu! Lama jugak Ira tunggu debut diorang and heol, lagu diorang gempak. Even mat salleh pon kata tu bukan sebarang Kpop song, sebab sangat lain.

(Whistle- Black Pink)

(Boombayah- Black Pink)

tapi antara dua lagu ni, Ira suka lagi lagu Whistle. Sebab more like US vibe. Even ramai non-kpop fan pon cakap lagu diorang lain and addicted. Monster rookie tho! But Boombayah ada lagi banyak view sebab Korean lagi suka genre macam tu. Lepastu, Whistle tu dah leaked dulu kat V app so ramai dah tengok sebelum official releas (ohh YG~)

So guys, make'em whistle like a missile!



Isnin, 1 Ogos 2016

Keistimewaan Individu yang Lahir pada 2000


Kenapa Ira pilih tahun 2000? Of courselah, dah Ira lahir tahun 2000 XD. So hari ni, Ira nak share serba sedikit keistimewaan yang kami sebagai budak 2000 ni dapat~

1. Tahun 'ong' dalam kalendar Cina

Tahun 'ong'? Sebab tahun 2000 ni tahun Naga. Kalau ikut apa yang Ira tahu dari Popo dengan Gonggong Ira, tahun Naga ni tahun paling bertuah...So, mohon *kembang hidung* XD

2. Orang selalu ingat kita muda

Iya tak tipu lagi-lagi kalau orang tu lahir 80-an or 90-an. Yehet, Cuba tanya kalau pakcik- makcik tu 10 tahun yang lepas, agak-agak mesti diorang ingat 1996 kan? Sedangkan 10 tahun lepas baru je tahun 2006. Lepastu, depa-depa ni akan rasa macam tua sangat lepas dapat tahu yang budak yang lahir tahun 2000 ni tahun depan nak ambil SPM. Yuhuu, kami pun akan membesar jugak!

3. Senang nak ingat umur~

Ni dah biasa sangat. Alih-alih budak tahun 2000 tak payah nak calculate guna calculator bagai...Tapi satu hal, kantoi lah nanti nak tipu umur. Tahun 2037 nanti agak-agak umur kami berapa? ^^

So itu je benda special yang budak 2000 ni dapat (yang Ira tahu)...So kalau kita sebaya, High Five sikit hahaha!...Kalau korang tahu lebih, share2lah kat sini~

Upgrade Twitter yang Genap Setahun tak Usik #HappyAnniversaryUnfollowerspy -_-


Assalamualaikum to all readers*eh macamlah ramai sangat yang nak baca perfts*, hari ni genap setahun Ira tak sentuh Twitter Ira. Ira still ingat hokay~
Disebabkan dulu guna twitter ala2 zaman kanak2 jahiliyah waktu tu, Twitter Ira sekarang penuh dengan unfollowerspy dan seangkatan dengannya *yaaaa!

And sekarang Ira rasa nak on Twitter balik, tak nak bagi spy2 tu dok muncul kat Twitter Ira lagi. And banyak jugaklah orang unfollow *perfs Ira unfollow balik per susah XD*...So I'm back!

Alah bukan Twitter je ira Upgrade, kalau siapa yang pernah ke blog Ira before this, mesti tengok banyak Ira ubah kat Blog Ira ni. Kalau dulu dok guna header blog orang *credit to the owner muah*, sekarang semenjak belajar ICT kat sekolah ni jinak2 lah jugak guna app tu ini buat header blog sendiri. And yah I knew that header tu tak adalah se'wow' blogger lain...And lagu pun dah tukar *sorry kalau lagu tu buat semak korang tapi Ira suka so why bother why bother?* Hahaha hakak gurau~

So as a still 'new' blogger, comment cakap chat lah ke Ira kalau ada2 part yang Ira perlu tambah ke kurangkan ke untuk blog Ira ni...and follow my twitter to @hzrh_t (yah ira tukar username)...

So sekian, bye guys, xoxo