Rabu, 19 November 2014

Makeup Lover...

MAKEUP LOVER...sebenarnya tak ramai yang suka bermakeup tapi kebanyakan yang tinggal di bandar atau mereka yang selalu bergaul dengan orang bermakeup ni setidak-tidaknya suka pakai makeup juga.

Kalau anda makeup lover sejati...mesti anda kenal siapa mereka...




kenal tak? kalau tak kenal meh sini ira kenalkan...

gambar first tu Michelle Phan. korang tau kan dia makeup guru paling famous sampai 7 juta lebih subscribe youtube channel dia. yang kedua tu Venus Angelic or Venus Palermo. cute kan dan dia antara barbie doll dunia yang hidup. dan yang ketiga tu adik ipar Michelle Phan, Promise Phan. dia ni pun macam akak ipar dia tapi dia ni more tu boleh mimik muka orang lain...

antara makeup tutor diorang yang berjaya ialah:

  • Michelle Phan

  • Venus Angelic

  • Promise Phan

jangan terkejut yang pasal Promise Phan tu...tu dia buat muka ala2 Taylor Swift

meh sini ira bagitau barang2 penting yang ada dalam bag makeup lover...

  • Foundation

  • Compact Powder
  • Brow Liner
  • Eye Shadow

  • Eye Liner

 


  • Mascara
  • Concealer

  • Blusher
  • Lipstick

  • Lip Tint

  • Lip Balm

itu jer barang basic dia...belum lagi selebihnya...mau panjang menjela entry ni kang
hahahha pada mereka yang baru nak berjinak2 tu..carilah semua barang yang ira dah listkan ni

nape ira buat entry ni? sebab ira pon salah seorang MAKEUP LOVER...hahaha
tapi jangan lupa pula guna makeup cleanser lepas habis bermakeup

SO, GOOD LUCK!





















Rabu, 2 Julai 2014

Yaeba

Yaeba??? Apa tu??? haaaa mesti korang first time dengar kan...
hhahhahah trend kat Jepun
ira pon baru tau sebab ira ade kawan orang Jepun dan dia ingat ira buat Yaeba...
hahahha honestly ramai yang cakap macam tu


hahahha like this girl....like this...
ehhh nyanyi lagu korea lak kat sini
gigi ira maybe lagi YAEBA dari ni....
hhahahaha i know yang malaysian banyak yang gigi cenggini
hahahah buang duit jer kalau just nak buat plastic surgery ni...

P/s: gigi taring ira memang banyak dan pernah digelar PONTI....ayoyo...tak elok ye orang kita berYAEBA juga kecuali la kalau memang natural like me...hihihiihi dosa free2 je nanti...

I Want To Be Like Her


Kenal orang atas ni??? maybe ada yang kenal but ramai juga yang masih tidak mengenalinya...
nama akak comel ni Adiela Safiyyani....
comel kan akak ni....

WHY I WANT TO BE LIKE HER???
because this,,,


hukhukhuk telan aiyak liuk juga bila tengok ni, macam tak percaya sebab takda roman langsung...hahahaha
but ira sangat salute dia....struggle sangat...tengok ira lak nanti jadi macam mana ye...hahaahhaha
akak...wait for me 


Khamis, 12 Jun 2014

Emma Pickles Reply Comment Ira ヽ(^o^)ノ

for yang minat Emma Pickles, jangan jelly yeee....hahahah makeup lover je yang akan kenal dia...
sebenarnya just nak tau jer councealer tu die beli kat mana tp kene la ayat2 manis sikit...hahahah...


haaaa maniskan ayat ira..ececehhh
dah lama ira stalk vlog dia...akhirnyaaaa mimpikah daku???
ni Emma Pickles jerrr....nanti Emma Stone pulak yee...[Angan Tak Sudah] hahahahah


Khamis, 22 Mei 2014

Thanks for the GA gift

hahhaha rindu blog....dah lame tak on sebab still periksa lagi....but hadiah GA yang shawl tu dah sampai...yuhuuuuu thanks kak idzwa sebab shawl tu cantik sangat dan jugak DIANARASHID.COM yang buat GA tu..ramai yang JELLY...hahahha
tapi tetiba (22.5.2013) ade lagi hadiah yang ira dapat....best lak tu 3 buah novel sekali gus...hoyoooo banyak masyuk oooo.....ira lupe ni hadiah GA or what but thanks...huhhhh akan ira baca nanti....dan gambar??? nantilah lepas ira periksa :P

Khamis, 8 Mei 2014

Alhamdullillah Menang Juga Akhirnya

huhhhh first time menang ni rasa macam lain je....sebenarnya ira dh sebulan xon blog sebab demam teruk + xde masa sekali... hahahahh ira ternampak benda ni masa saja2 on kat tab ibu tadi.....tetiba lak ade feeling nak tengok sapa yang menang tub tab ade lak blog ira....hohoho mule2 xcaye lastu tengok kat laptop ohhh yeahhh memang betul...haaaa lepas dapat tau tu terus post....excited lak aiiiiii


hahhaha lepas ni macam lak larat sangat nak join GA bebanyak tengoklah kalau ira rajin >_<

Khamis, 24 April 2014

الأشياء الأساسية في اللغة العربية


Hari ni Ira nak ajar sikit korang bahasa arab...alaaaa ni Ira dah belajar sejak Darjah 4 lagi...
اليوم انا ذاهب لتعليم هذه اللغة العربية قليلا ... لقد تعلمت منذ المدرسة الابتدائية

Harap bahasa Ira betul ya....
يرجى تصحيح لغتي حتى ....hihihihihih


أجد هذه الصورة قريبة جوجل كروم فقط

hihihihi itu sahaja...Ira pon bukan pro sangat...bahasa pon terabur tapi Ira bersyukur sangat sebab kalau ikutkan Ira dah belajar bahasa ni sejak umur 2 tahun lagi sebab umur 2 tahun lagi Ira terus tadika...sian kan...hahahah ni tadika yang ada اللغة العربية sebenarnya....

Soooooo...





Rabu, 23 April 2014

Blossom April Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

The Most Cutest Baby On My List ^_^

hahhaha baby??? mesti ramai suka punya..hahahah comel kan diorang...ni antara list yang ira buat yg bagi ira comel sangat

10. Choo Sarang (Superman Is Back)


9. Sienna Kasyafani (anak Marshanda)


8. Milan (anak Shakira)


7. Uwais Alqarni (anak Shuib Sepahtu)


6. Arrian (anak Tomok)


5. North West (anak Kim Kardashian)


4. Ibrahim Junid Abdullah (anak Ziela Jalil)


3. Noah Ismail Wong (anak Yasmin Hani)


2.  Ahmad Fakhruddin Attar (anak Wawa Zainal)


1. Alexander Dzulqarnayn (anak buah kesayangan Ira...hihiihi comelkan???)


hihihi comelkan baby tu...lagi2 anak buah ira hihihi copypaste muka acu dia jer tu >-<















Selasa, 22 April 2014

Isnin, 21 April 2014

Karpal Singh Yang Meninggal, Karam Singh pula dapat nama

hahahha nak gelak terbahak-bahak dan berguling-guling ira dengar status umat seorang niiii....yakin gilerrr xpasal2 dapat nama free2 jerrr....hahahha


ni lagi satu status yang menahan betul laaaa


:D adehhhh Karpal la Karam la la ni Kalam Singh lakkkk
ni ada lg satu yang hampir sama macam ni juga...





Rabu, 16 April 2014

My Selfie History

hhahahahah rasenye ira x pernah lagi hantar pic ira sendiri...herrggghhhh nahhh....ira time dulu2 macam katak bawah tempurung sikit.....hohohoho sian lerrrr....add my muzy http://irahazirah21.muzy.com/...mula berselfie sejak Disember 2012....alamak kalau ni lagi laaa sian....


ira tau edit tu terlebih sangat...tak cantik pon....abaikan background tu...
hahahhaha 


ni lak time baru belajar selfie ngan edit pic....time ni darjah 6....hahahah masa tu tgh kecik sikit sebab sakit....juz edit border ngan icon tu jer....xmenahan tengok pic ni....


ini lagilah....muahahahahhahahaha lawak sangat time ni ira suka warna kulit orang coklat tu la gelapakan sikit kulit muka ira tu.....hayyyyaaaaa terlebih edit lakkk....
Okay juz ni je yang boleh ira kasi tau sebab ira bukan suka tulis entry banyak2 pon.... buek ponek ngan longoh tangan sey yo....dah la baik sey boronti kok tidak laei monjelo entry sey...hahahhah tata BYE BYE

hahahha kan ira dah penah kata mesti ramai pikir ira orang Johor....sebab apa??? tengok hidung ngan pipi yang ada bone tinggi je dah agak but ira juz mix Johor....esey orang NOGORI...

Ahad, 13 April 2014

The Story Of My Life


السلام عليكم, hello, bounjour, holla, 嗨, hei, I'm Nurul Hazirah BT Tukimon or you can call me Ira or Hazirah...but nape ade sedara mara panggil Ira 'Erra Fazira'??? huhhh never mind about it...Born in Hospital Selayang on 21 June 2000...my teacher told to me I'm lucky girl becoz lahir tarikh tu dan orang barat kata tu tarikh paling sweet dan orang china kata 'itu tarikh ong maaa'...hahahha...too many ambition sampai dah tak tau nak jadi apa ni...heheheh....Ira adalah Melayu mix Jawa...hohohoho tapi xberapa reti cakap jawa laaa...
kat sekolah belajar bahasa Arab tapi hampehhh nak cakap pon bebelit....hahhaha
Don't be the hypocrite please..... datang kat blog ira elok2 je tau perangai tu!!!

LIKES:
listening music and surfing the internet... and Main WECHAT...hohoho
DISLIKES:
Benda2 yang berkaitan dengan benda yang menggelikan...

Kalau nak lebih tau....add la wechat ira sebab blog ira jarang sikit...hehehhehe 

Sabtu, 12 April 2014

The Band- Akmal Ayub


korang tengok tak The Band baru2 ni....semalam punya tengok tak....dia antara rekrut kat dalam tu...
Ni sebenarnya kawan Ira punya abang....hahhha kalau korang tengok semalam punya episod dia yang asik kena puji jer kat Pak Nil...hihihi kitorang rapat jugaklahhhh...

btw Ira agak terkejut sebab Ira pikir tu orang lain last2 ira chat ngan kawan ira kat Wechat then dia kata tu memang abang akmal...hohohoho GOOD LUCK ye abang....dia semalam kumpulan ALPHA...


dia yang pakai baju pink baju luar dia biru pekat jalur2...or baris belakang lelaki dari kiri nombor 3
hihihihi nak usha??? 


Feeling Lonely and Useless


hmmmm sad day too me.... banyak benda yang Ira rasa berharga HILANG...

sebenarnya aku ingin mengungkapkan rasa
tapi mengapa aku selalu tak bisa
bagaimana caranya agar dirimu
bisa tahu kalau aku suka
suka suka suka sama kamu
itu antara yang dapat buatkan Ira kaku jap..sebab lagu ni yang dia nyanyi dulu...tapi beberapa bulan lepastu dia nyanyi lagu Sayang ungu yang lirik dia "aku ingin putus"..haishhhh tapi Ira dah mind out kan benda tu dan macam Ira kata, tahun baru cita2 mau baru....jangan ungkit masalah...

kalau tau ni lagu, ada dalam playlist blog ni....dengarlah ye, walaupun Ira ada sakit sikit hati bila dengar lagu ni....tapi Ira dengar juga...


satu hal lagi sebab... baru2 ni dapat exam tahun lepas Ira dapat nombor 4...hmmm kena hentam cukup2 la jawabnya sebab belum ada sejarah lagi Ira dapat nombor 3 kebawah dalam kelas.... hurghhhhhhhhh ini memang buat Ira sentap sikit....but nak belajar betul2 tahun ni,,,,




Jumaat, 11 April 2014

Akui Cinta- MyOwnStory (Lirik)

One of my favourite song & lagu ni pon lagu kenalan Ira....
Support this song okay....korang boleh dengar kat playlist blog Ira & lagu ni pon OST Romi Cinta Julia



Terhapuslah segalanya yang melanda
Memikirkan diriku yang hampir merana
Jiwa tidak mengenal siapa dia
Terhasut sudah derita cinta

Ku akui cinta...
Yang tak sempurna baginya...
Ku akui resah...
Yang takkan hilang baginya...

Ku akui cinta...
Yang tak sempurna baginya...
Ku akui resah...
Yang takkan hilang baginya...

Mengejar bayangan telah menghampiri senja
Tidak terdampar apa pun kita berduka
Terhapuslah segalanya rasa di jiwa
Menghapuskan duka lara yang menyiksa

Akui Cinta - Single - MyOwnStory (iTunes)